Wilt u besparen op uw energierekening en een comfortabeler huis? Het Zeeuws Isolatieprogramma helpt u met het isoleren van uw woning. Veel mensen laten de isolatie door een professioneel bedrijf doen. Het is duurder, maar de kwaliteit is hoog en u hoeft zelf niets te doen. Voor complexe maatregelen zoals spouwmuurisolatie, isolatieglas of CO2-gestuurde ventilatie moet u altijd een professioneel bedrijf inhuren om subsidie te kunnen krijgen.

 

Voorbeelden van professionele bedrijven

Weet u niet welk professioneel bedrijf u kunt inschakelen voor isolatie? Hieronder vindt u voorbeelden van bedrijven die op de hoogte zijn van de voorwaarden van het ZIP.

Wilt u als glas- of isolatiebedrijf ook hieronder staan? We kijken graag samen naar de mogelijkheden. Uw bedrijf moet voldoen aan bepaalde voorwaarden.

professioneel bedrijf isolatie natuurvrij

Natuurvriendelijk isoleren

In uw spouwmuur kunnen vleermuizen zitten of vogelnesten. Laat uw woning daarom natuurvriendelijk isoleren. Het bouwbedrijf laat de dieren eerst wegvliegen. Ook zorgen ze ervoor dat kleine ruimten in de spouw voor de dieren overblijven of dat er vervangende nestkastjes komen. Bij het isoleren wordt rekening gehouden met de ‘natuurkalender’, zoals de kraam- of broedperioden. 

Verlaagd btw-tarief dakisolatie

Is uw woning ouder dan 2 jaar en laat u het dak isoleren? Dan komt u in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van 21%. Het verlaagd 9% btw-tarief is enkel van toepassing op de arbeidskosten.

Door deze subsidie slim te combineren met de ISDE-regeling kregen we in totaal ruim €2400,- subsidie. Eva en Paul over het isoleren van hun twee-onder-een-kap

Check of u een vergunning nodig heeft!

Met de vergunningcheck ziet u voor welke activiteiten u een vergunning moet aanvragen of melding moet doen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de buitenzijde van uw woning wijzigt.