Isolatie helpt u te besparen op uw energierekening, maar het kost ook geld. Als u geen spaargeld heeft, zijn er andere manieren om isolatie te betalen, zoals gunstige leningen en subsidies.

isoaltie betalen

Duurzame subsidies

Als u een professioneel bedrijf inhuurt om te isoleren, kunt u ook de ISDE-subsidie aanvragen. ISDE geldt voor één of meerdere maatregelen, zoals dakisolatie en isolatieglas. De subsidie wordt als een vast bedrag per vierkante meter gegeven. De ISDE-subsidie is beschikbaar in heel Nederland. Voor monumenteneigenaren en zakelijke gebruikers geldt een aangepaste ISDE-subsidie.

 

Extra lenen bij uw bank

Soms kunt u binnen uw bestaande hypotheek ruimte vinden om de isolatie van uw huis of voor andere verduurzamingsmaatregelen te betalen. Informeer bij uw bank naar de mogelijkheden.

Het Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds biedt de Energiebespaarlening aan. U kunt bedragen tussen €1.000 en €71.000 lenen, met de mogelijkheid om vervroegd af te lossen. Er zijn speciale voorwaarden voor ouderen (75+) en mensen met weinig leenruimte. Voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen onder €60.000 geldt een aantrekkelijke rente van 0%.