Wilt u besparen op uw energierekening, uw wooncomfort verhogen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld? In Zeeland kunt u nu isolatiesubsidie aanvragen voor uw woning via het Zeeuws Isolatieprogramma. Hieronder leest u welke voordelen u heeft van isoleren.

Een lagere energierekening 💰

Een van de voordelen van isoleren is dat het direct zorgt voor minder energieverbruik. Dit betekent dat u aan het einde van de maand een lagere energierekening hebt en meer geld overhoudt voor andere dingen.

Meer wooncomfort 🏠

In een slecht geïsoleerd vliegt de warmte naar buiten. Door isolatie blijft de temperatuur in uw huis juist stabiel en aangenaam. U hebt minder last meer van tocht en kou in de winter of een te warme zolder in de zomer.

Duurzaamheid 🌱

Isoleren draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Er is dan minder energie nodig om uw huis te verwarmen en te koelen. Met isolatiemaatregelen verkleint u uw ecologische voetafdruk.

Een hogere woningwaarde 📈

Een goed geïsoleerd huis is meer waard op de woningmarkt. Banken verstrekken meer hypotheek voor huizen met een beter energielabel en kopers vinden dit ook steeds belangrijker.

Rekenvoorbeeld

Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld voor het isoleren van een gemiddelde twee-onder-een-kapwoning in Zeeland. Dit voorbeeld toont de geschatte kosten voor dakisolatie, de verwachte subsidie via het Zeeuws Isolatieprogramma, en wat het uiteindelijk kost na aftrek van de subsidie.

Onderdeel Beschrijving Kosten / Subsidie
Geschatte kosten Totale kosten voor dakisolatie € 3.000,-
Subsidie Zeeuws Isolatieprogramma Verwachte subsidie voor dakisolatie – € 2.050,-
ISDE-subsidie Extra subsidie bij één maatregel – € 350,-
Zelf te betalen Totale kosten na subsidies € 600,-

 

Toelichting:

  • Geschatte kosten: Dit zijn de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van dakisolatie in een standaard twee-onder-eenkapwoning.
  • Subsidie Zeeuws Isolatieprogramma: Dit is de subsidie die u kunt ontvangen van het Zeeuws Isolatieprogramma, afhankelijk van uw gemeente en de specifieke voorwaarden van het programma.
  • ISDE-subsidie: Dit is een landelijke subsidie die aangevraagd kan worden voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden door een professioneel bedrijf. Doe-het-zelvers komen niet in aanmerking voor de ISDE-subsidie.
  • Zelf te betalen: Dit is het bedrag dat u zelf nog moet betalen na aftrek van alle subsidies.

 

Als een gemiddelde hoekwoning van geen naar goede dakisolatie gaat, scheelt dat €600 per jaar Bron: Milieu Centraal. Verwachte gasprijs 2025-2040: €1,45. Gemiddelde besparing: 420 kuub gas per jaar.