Het duurzaamste huis van Zeeland staat in Arnemuiden! Op 12 maart is de woning van de familie Dubbelman uitgeroepen tot het meest duurzame huis in onze provincie. Van de vijf genomineerden kreeg deze jaren 70-woning de meeste stemmen. Marco Dubbelman, ingenieur en ontwerper van het project, heeft de bungalow grondig gerenoveerd met onder andere optimale isolatie, 5-laags tripleglas, een lucht/water warmtepomp en zonnepanelen.

Trots

Tegen Omroep Zeeland vertelt Marco: “Ik ben er erg trots op dat onze woning in Arnemuiden het duurzaamste huis van Zeeland is geworden. Ik ben vooral blij dat mensen de mogelijkheden kunnen zien om energie te besparen. Door dingen uit te proberen en alles te blijven meten, hebben we gezien dat het ook echt werkt.”

Naast duurzaamheid is ook comfort belangrijk in het huis van de familie Dubbelman. Iedere ruimte heeft een eigen thermostaat en de vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming en koeling. Dakramen gaan ’s nachts automatisch open als het buiten koeler is dan binnen. De woning is volledig gasvrij en wekt meer dan voldoende energie op. Veel zaken in huis zijn geautomatiseerd met behulp van slimme Domotica, die de ledverlichting, ventilatie en keukenapparatuur regelt.

 

 

Nieuwsoverzicht